Fluentes – ‘Plavi svemir’ za djecu s autizmom

Piše: - 04/05/2021

Grupa Fluentes snimila je dirljiv spot povodom Svjetskog dana autizma.

Kada bi osobe s autizmom mogle iskazati sve svjetove skrivene u svojoj nutrini, rekle bi vam…
Ja sam dobar. Osjećam bol, ali ne mogu ti reći da me boli.
Osjećam tugu, ali ti je ne prepoznaješ.
Razumijem sve, ali ne mogu učiniti ono što tražiš od mene….
Osjećam ljubav, ali ne mogu ti reći da te volim.

2.travnja 2020. godine u Osijeku, Udruga ‘Dar’ (čiji su članovi roditelji djece s autizmom) kontaktirala je Gorana Boškovića iz benda Fluentes, s pitanjem bi li htio uglazbiti stihove majke iz udruge kako bi Udruga imala svoju himnu, svoj poklik i svoje glasno ‘TU SMO!’

Goran ju je uglazbio, snimio video koji je objavio na društvenim mrežama, a nakon toga jedini logični korak bio je snimiti pjesmu sa svojim bendom kako bi ove godine Udruga ‘Dar’ bila još glasnija, još dalekosežnija i još prisutnija. Majka dječaka Gregora, Daliborka Pavošević napisala je stihove pokušavajući riječima opisati što njen sin proživljava i kako doživljava svijet oko sebe, dok je Goran glazbom pokušao izreći i tugu i radost i strah koje proživljavaju roditelji djece s autizmom.

‘Autizam je bolan. Bolan je svima koji su na bilo koji način uključeni u život autističnog djeteta, bolan je i tom djetetu jer ne može izraziti sve ono što bi htjelo, bolan je roditeljima zbog neizvjesne budućnosti i straha što će biti s njihovim djetetom kada njih jednom ne bude. Oči mi se pune suzama dok ovo pišem. Autizam je neprestano u njihovim životima i životima njihovih obitelji i bližnjih. On ne prestaje i ne zaustavlja. Zato se ti roditelji nikada ne zaustavljaju. A što kada se oni zaustave?’ , napisao je Goran Bošković.
(Foto: Promo)

Podijeli ovu objavu

Nastavi čitati

[There are no radio stations in the database]