Emilija Kokić 30 godina kasnije: Ostane u srcu jedno predivno iskustvo

Piše: - 06/05/2019

Prije točno trideset godina skoro nepoznata grupa Riva s pjesmom ‘Rock me’ odnijela je pobjedu na Eurosongu u švicarskom Lausanneu. Nagradu im je uručila Celine Dion, koja je godinu dana ranije predstavljala Švicarsku u Irskoj. Emilija Kokić i njezina ekipa, koji su 1989. godine predstavljali Jugoslaviju, dobili su 137 bodova, 7 više od drugoplasirane Velike Britanije.

“To je toliki šok i toliko previše emocija da se cijeli sistem brani od te količine i trudi se sačuvati zdrav razum”, rekla je Emilija Doris Pinčić i Hrvoju Kečkešu u Jutarnjem klubu Narodnog.

Nije naravno da se ničega ne sjećam, ostane u srcu i sjećanju jedno predivno iskustvo, čovjek bude nahranjen nekim čudnim voćem

“Na kladionicama smo stajali jako dobro, nama to uopće nije bilo jasno kako s obzirom da smo godina dana prije, mi smo bili anoniman bend, jako rano smo bez iskustva krenuli u tu priču, odjedanput stati na tako veliku i renomiranu pozornicu, imati tako veliku odgovornost na svojim krhkim leđima je bila velika stvar za nas. Nije nam bilo jasno da smo dobri, bilo nam je teško u to povjerovati. Kad su se zbrajali bodovi, meni je stao mozak, nisam više mogla zbrajati, makar nisam tako loša u matematici, jednostavno nisam da i ne dobijemo bodove od posljednjih par zemalja koje su trebale glasati, ljudima sa strane je bilo savršeno jasno da smo pobijedili, ali meni nije”.

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]