Dan najbolje domaće glazbe – SVI NASTUPI i FOTO

Piše: - 27/01/2021

Deset finalista i deset pjesama koje su osvojile najviše tvojih glasova, a samo jedna pozornica i jedan pobjednik koji kući odlazi s Bilom naroda – statuom koja ima posebnu težinu jer je sve u tvojim rukama. Najviše tvojih glasova osvojio je Massimo i njegov ‘Mali krug velikih ljudi’!

Nakon ove teške 2020. godine, posebno za glazbenike, na stage su stali i Antonia Dora i Alen Đuras s duetom ‘Da ti usne slijedim’ koji je prije svega bio namijenjen njoj, a Alen je prvotno samo uskočio probno i nakon što su taj spoj čuli – samouvjereno su predvidjeli da će stvar biti pravi hit i da su njih dvoje zajedno odlična kombinacija.

Na pozornicu je došla i Franka koja je izvela pjesmu ‘Nedodirljivi’.  Prošle je godine na Danu najbolje domaće glazbe prvo mjesto podijelila s Petrom Grašom, ali  tada nije mogla doći pa joj  je zbog toga ovogodišnja dodjela još više značila.

Domaćin, možemo to tako reći, Petar Grašo, otpjevao nam je ‘Neće nas zauvik bit’ i istaknuo kako je ova nagrada i sama dodjela nevjerojatan vjetar u leđa svim glazbenicima.

Za klavirom Matija Dedić i za mikrofonom Matija Cvek odličan su spoj što su i dokazali izvedbom pjesme ‘Nasloni se’ koju je Cvek sam napisao i na koju  je posebno ponosan.

‘Usne od šećera’ i Pravila igre rasplesala su slušatelje narodnog i gledatelje Dana najbolje domaće glazbe ispred malih ekrana , a dečki su posebno bili sretni što mogu stati na pozornicu makar i bez publike.

Posebnu energiju na stage donijeli su Hiljson Mandela, Zsa Zsa i ‘Ova ljubav’ jer nam je ovaj dvojac totalno osvježenje u svakom smislu.

A naježila nam se koža i slušajući Damira Kedžu i ‘Divlji vjetre’, pjesmu s kojom je, kako kaže ‘jedno’ jer je ona ‘totalno on’.

Vanna nam je otpjevala ‘Loš trenutak’, stvar zbog koje je dugo vremena imala pritisak jer joj je toliko dobra da je mislila da sličnu više nikad neće imati. 

Marko Kutlić izvedbu ‘Samo nek ona sretna je’  posvetio je svojoj baki koja mu je bila velika podrška u životu i kojoj puno toga može zahvaliti.

 

Dan najbolje domaće glazbe 2020

(FOTO: Dino Ninković)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]