Cvek zaokružuje album novim singlom

Piše: - 18/01/2021

Nova godina – nova pjesma je čini se dobitna kombinacija za Matiju Cveka. Nakon sjajnih ostvarenja proteklih godina i prošlogodišnjeg dueta s Matijom Dedićem, koja je i jedna od Top10 pjesama Dana Najbolje Domaće Glazbe, sada mu u eter ulijeću i ‘Ptice‘.

Svakako nas je zanimalo otkud sada ptice usred zime: ‘U stvari pjesma je planirana da bude zadnji singl s albuma. Spreman se u stvari sad za izlazak albuma u trećem mjesecu i ova pjesma je ta s kojom sam htio završiti tu priču singlova. Meni pjesma nešto znači, ali ne idem u objašnjavanje jer pustim uvijek ljude da si odaberu što njima pjesma znači.

Veselim se da vidim kako će ljudi reagirati na nju!

Kratko i jasno nas je učinio i nestrpljivima po pitanju spota: ‘Spot snimamo za vikend i za desetak dana je vani. Spot snimaju SESTRICE, odnosno Luka Sepčić i Ana Badurina koji su već neka standardna ekipa. Jako se tome veselim te mislim da će i ovaj spot baš biti poseban.

Nisam nešto najvještiji na ovim digitalnim platformama, ali imam osjećaj kad se nađem na bini da stvari generalno funkcioniraju.

Dodao je i kako se snalazi u cijelom ovom ‘novom normalnom’: ‘Čekam da se vrati staro normalno, iako mi je i ovo super kad preko tjedna imam vremena otići na Sljeme sam sa psom. To mi je super i odličan bijeg od svega, ali fale mi nastupi i koncerti i jedva čekam da krenem predstavljati album i da se svi družimo.

Rekao je nešto više o samoj pjesmi: ‘Mogu reći da mi je ovo najozbiljniji tekst uz ‘Nasloni se‘. Imam odličan i divan bend s kojim surađujem već tri godine i pjesme nam uživo zvuče i bolje, a to je i koncept albuma – da nam na koncertu zvuči odlično. Ima određeni flow koji se događa konstantno i postoji gradacija i dinamika u samom tekstu.’

Za kraj nam je Cvek otkrio nešto i o zvuku cijelog albuma: ‘Pričali smo o tome na što podsjeća cijela tematika albuma i ispada da je George Michael nekako najbliži zvuk toga svega. Ima i laganijih i bržih stvari pod utjecajem funka, soula i r’n’b-a, ali je neki cilj da to bude cool pop.’

(Foto: FB @mcvek93 / @kadic_tomislav)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]