Broj kojim Matija Cvek predstavlja savršenstvo muškarca i žene

Piše: - 25/09/2020

Nakon veselih i plesnih stvari koje je Matija Cvek posljednje izbacio, stiže nam jedna laganica – Blizu (69). 

Pjesma postoji tri godine, a na njoj je zajedno sa svojom već uhodanom ekipom radio zadnjih godinu i pol dana. Logično je bilo tražiti Matiju da nam pojasni naziv, a on se spretno izvukao i uvjerio nas da svaka asocijacija nema nikakve veze s onim što se iza toga krije.

‘Znao sam da će me svi pitati zašto sam dodao taj broj, ali to nam je bio radni naziv. Na početku, stavili smo ju u 69 bpm-a i u nekom ludom trenutku rekli smo da će taj naziv takav i ostati. Broj me proganjao, mjesec dana konstantno sam ga viđao svugdje i na kraju išao proučiti njegovo značenje. Upravo je 69 opisao cijelu pjesmu, predstavlja savršenstvo između muškarca i žene, duhovno i tjelesno. Zbog toga sam broj i ostavio.’ – rekao je Matija.

Za spot je bila zadužena ekipa s kojom je radio ‘Praviš me ludim‘ i ‘Visine, a na njega ćemo ipak još malo pričekati do ponedjeljka.

 

 

‘Blizu (69)’ nije nastavak ‘Visina’ iako nas je na prvo slušanje upravo na to asocirala.

Puno puta se postavljalo pitanje kad će opet neka pjesma kao Visine. Iskreno, nisam ni tu stvar gađao i mislim da se takvo što više neće ponoviti. Radim po osjećaju i izbacujem ono što stvarno mislim da bi trebalo. Od početne ideje pa do realizacije stvarno treba puno vremena, nadam se da sam dobro procijenio.’ – otkrio nam je i dodao kako se jednako veseli čuti i kritike i pohvale.

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]