‘Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo’, poručuje Mihael Kvorka novom pjesmom

Piše: - 23/11/2020

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor, Mihael Kvorka, predstavlja svoj drugi samostalni singl

‘U tvome imenu’, koji je posvetio svojoj novorođenoj kćerkici Iris.

Pjesmu je radio zajedno s kolegom Robertom Domitrovićem, a kako su obojica postali očevi ove godine, to im je donijelo novi pogled na svijet. Naime, kao i stotine očeva u Hrvatskoj zbog dobro znane situacije, nisu smjeli prisustvovati rođenju kćeri te su osjetili kako je to biti odvojen od voljene osobe u jednom od najvažnijih trenutaka u životu.

‘Ova pjesma mi zaista puno znači, jer je nastala kao posveta našim kćerima i suprugama, a cijeli proces snimanja bio je ispunjen emocijama. Jedne večeri, dok smo Robi i ja pričali o cijeloj situaciji koja se događa u svijetu i malo se požalili jedan drugome kako nismo mogli prisustvovati rođenju naših kćeri pa se prisjetili i slučaja oca koji je kampirao ispred bolnice u Klaićevoj da bi bio bliže svome djetetu, shvatili smo da bismo željeli javno nešto reći na tu temu.’ – otkriva Mihael.

Ideja ovog efektnog video spota je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudima te podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo.

‘Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo i nešto što je neophodno za razvoj, ali i oporavak djeteta. Kroz poruku ljubavi i podrške želimo skrenuti pozornost i na ove situacije u kojima se mnogi roditelji nalaze.’

– poručuju Mihael i Robert.

 

(Foto: Mihael Kvorka press)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]