385 show i slušatelji narodnog: Francuska salata s jabukom ili bez?

Piše: - 08/12/2021

Svake godine nalazi nam se na blagdanskom stolu kao prilog, jedan je pravi recept, a svatko ima neku svoju varijantu i samo jedan sastojak ako promijeniš – već je neka druga salata… Naravno, riječ je o francuskoj salati za koju su čak tvrdili da je zapravo ruska, a slušateljica iz Francuske rekla nam je da se kod njih to zove mađarska salata.

385 show pročitao je kako u originalni recept francuske ide i jabuka pa smo pitali slušatelje kakvu frnacusku oni rade, odnosno ide li u francusku koju oni jedu za vrijeme božićnih blagdana doista jabuka.

Na Facebooku narodnog ovo je pitanje izaivalo pravu pomutnju, 2 400 komentara skupilo se u čas, a svatko je naravno zagovarao svoju verziju recepta.

Pročitali smo svašta, od odgovora slušateljice Sandre koja kaže ‘Neee, pa ne pravimo voćnu salatu’ do slušateljice Danice i njezinog objašnjenja ‘Ide! Krumpir ne trpi dulje stajanje dok jabuka da i stavlja se u slučajevima kada ga oni koji konzumiraju francusku salatu ne mogu jesti krumpir!’

Na 0800 1007 dobili smo čak i recept kojeg nam je rekla slušateljica Ana:

‘Dakle, pravi recept je ovakav: grašak, mrkva, krumpir, kiseli krastavci, puno kuhanih jaja jer žutanjak daje poseban gušt i kremoznost. Malo soli i majoneze, super bi bilo da je majoneza domaća i malo limuna i senfa. Savršena francuska salata, sve ostale – to nisu.’

Ostale komentare pronađi na Facebooku narodnog i podijeli s nama na istom linku svoj recept.

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]