Danijela: Niti jedna Dinina pjesma nije bila prepuštena slučaju

Piše: - 20/08/2019

Autor brojinih hitova i kralj funka Dino Dvornik koji nas je napustio prije nepunih 11 godina,  danas bi navršio 55 godina.

Društvene mreže preplavili su komentari poput:
Nedostaješ Dino 💜😢. Sretan ti rođendan na nebu.
Kakav je to bio lik !!! Divan, specifičan,svoj…
Sretan na nekom boljem i pravednijem mjestu

Dinina supruga Danijela za Narodni je otkrila kako: „Dino nikad nije imalo neke pripreme, sad ću ja napravit demo, pa ću ga dorađivat u studiju, on je sve radio naopako, njemu bi pjesma kretala od bubnja, njemu je uvijek ritam išao prvo, a onda sve ostalo. Tekst je uvijek išao zadnji, on je trebao uvijek biti u funkciji glazbe. Njemu je najvažnije bilo to da mu se sve to uklapa u neku njegovu viziju stvari.“

Danijela je Dinu pratila na svakom koraku tijekom njegove karijere, a to nam je potvrdio i Ivan Šokić, vlasnikom kluba u Munchenu u kojem je 91-e snimljen Dinin live album sa Songkillersima Live in Munchen: „Svi znamo kakav je bio Dino, a Danijela je ustvari dolazila samo da ga pazi, jer njega je uvijek trebao netko paziti“.

„Ja sam u dvadeset godina stvarno bila svugdje s njime, puno smo kilometara prošli zajedno, i dok je bio s bendom, i dok je bio sam. To je bio nekakav vid druženja, i te Nove godine i kombiji, vožnje, svakakve dogodovštine i dobre i loše na koje se na kraju smiješ, to je bio način života, kao rock’n roll”, rekla je Danijela prisjećajući se Dininog posla.

 

To su ugl. noćni poslovi koji završavaju u ranim jutarnjim satima, kad su svi već nervozni, kad svi jedva čekaju doći kući ili samo leći u neki krevet. Znala sam biti jedina žena, jedino za Nove godine, tada bi svi vukli žene i cure.”

Dino nije volio biti sam, spavati sam u sobi, često sam išla da mu budem neka stabilnost, nije se volio sam probuditi. Naporan je to život. Koliko god ima lijepih stvari, ima jednako toliko loših. Nije sve uvijek tako kako se vidi na bini, bilo je tu panika pred nastup. Znala sam si reći, kako će on sad tako rastrojen na binu, ali kad bi se popeo, bio bi druga osoba. I kad bi sišao s bine, kao da ništa nije bilo, a prije toga smo se rastavljali, svađali milijun puta“, prisjetila se Danijela.

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

Current track

Title

Artist