Silente na Narodnom: “Mislili smo da je stigao apsolutni kraj benda”

Piše: - 13/11/2018

“Osobno vjerujem u rokenrol kao životni stil i u pozornicu kao energičan i nepredvidljiv dio showa. Zbog svoje trenutne nemogućnosti za dati išta umjetnički vrijedno na pozornici i van nje, odstupam od Silentea.”, tako je prije nešto više od dvije godine pjevač Tibor objavio kraj dubrovačkog benda.

Inspiracija se vratila, a s njome i Silente. Najbolji način za proslaviti povratak je koncert, a kojeg će svi fanovi dočekati u subotu, 17. studenog u zagrebačkom Domu sportova.

Prije toga, pjevači Tibor i Doris svratili su u Jutarnji klub Narodnog i s nama podijelili kako su izgledale protekle dvije godine njihovih života. Dok je Tibor svirao i pjevao za samog sebe, Doris je kratko odgovorila kako je plivala i plakala. Na pitanje što bi radili u životu da se nisu vratili glazbi, odgovaraju malo šire…

Doris: “Mogu raditi milijun stvari, ali mislim da bih se uvijek bavila glazbom.”

Tibor: “Ja sam iskreno mislio da je gotovo, da je to to. Dva mjeseca sam tako mislio, ne bih otišao bezveze. Ovo je bend kojeg imamo od šestog razreda osnovne i nije lako. Očito je nekakav razlog tu, ne mogu smisliti ništa drugo osim “sve”. Sve sam pustio. Zapravo sam htio otići na Novi Zeland ili u Kanadu, skupljao sam neki novac i otišao bih gore.”

Dok Doris uvijek ima tremu prije nastupa pa će tako biti i u subotu, Tibor naglašava kako mu se nastupi ne razlikuju previše od svake probe. Koncert i povratak publici, koja ih je fantastično prihvatila s prvim singlom ‘Terca na tišinu’, jedva čekaju.

“Publika je tu radi benda, nije bend radi publike. Da stojiš na trgu sa žutim kaputom skrojenim bezveze i da podigneš lijevu ruku, imao bi neku publiku. Tako da mi radimo što mislimo da bi trebali, ljudi su se skupili u pravo vrijeme, htjeli su dovesti nas ovdje gdje jesmo tako da nismo imali puno posla osim onog što smo mislili da treba raditi.”

Ulaznica za zagrebački koncert u Domu sportova još uvijek ima, a možeš ih nabaviti po cijeni od 100 kuna.

(foto: Narodni)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]