Prvi Fusion raspametio Park mladeži

Piše: - 24/07/2022

Prvi Fusion World Music Festival u subotu navečer ispisao je povijest glazbene industrije. Na tisuće obožavatelja u glas je pjevalo hitove osam izvođača od 21 sat do 5 ujutro drugi dan na splitskom Parku mladeži. Na najvećoj europskoj pozornici koja je bila visoka 20, a široka 70 metara nastupili su redom Nina Badrić, Gibonni, Doris, Petar Grašo, Houra grupa, Dalmatino, Tonči Huljić i Madre Badessa i Jelena Rozga.

Nina je otvorila večer, a neposredno prije rekla je kako je osjećaj izvanredan: “Ne znam gdje se na jednom mjestu mogu čuti svi ovi izvođači na najljepšoj mogućoj pozornici usred Splita. Svima nam je gušt uvijek ovdje nastupati, publika je fantastična, pravo mjesto, pravi datum, došlo je jako puno ljudi i iz regije i s otoka i bit će fenomenalno.”

Fusion 2022 (foto: envy - Damira Kalajžić)

Fusion 2022 (foto: envy – Damira Kalajžić)

Na Fusionu, samo 100 m zračne linije od stana u kojem je odrastao, nezaboravan koncert održao je i Gibonni koji se u jednom se trenutku spustio do publike i poručio im: “Mladi ste, lipi, imate dobru genetiku, upalite klimu, radite dicu, napravite novog Marka Livaju, novog Dina Dvornika, to ovom gradu treba da bude sritan ka i dosad.”

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

Val euforije među publikom izazvao je izlazak Doris Dragović, koja je otpjevala neke od svojih bezvremenskih hitova: “Hvala vam puno na tom vrlom splitskom srcu, vidimo se brzo opet”, pozvavši ih na veliki koncert koji priprema u Spaladium areni.

Fusion 2022 (foto: envy - Samir Cerić Kovačević)

Fusion 2022 (foto: envy – Samir Cerić Kovačević)

Grašo je na Park mladeži stigao vidno raspoložen i pohvalio događaj: “Nemamo ništa drugo nego superlativa, od organizacije do veličine stagea i feelinga na bini, jer kad je ispred tebe toliko ljudi, još je to i u tvom gradu, onda si stvarno ponosan. Večeras je bilo dosita divno, bila je atmosfera fantastična,  mislim da su kolege prije mene napravila divan posao, ja sam došao na čisti teren, tako da pjevanje od prve do zadnje pjesme, zborsko pjevanje, mene i tisuća dragih ljudi.” 

Fusion 2022 (foto: envy - Andro Tasovac)

Fusion 2022 (foto: envy – Andro Tasovac)

Petar Grašo pozornicu je prepustio Houra grupi, a Mladen Bodalec na kraju se spustio do publike, sjeo na ogradu i s njima otpjevao ‘Zaustavite zemlju’.

Fusion 2022 (foto: envy - Dario Mikulek)

Fusion 2022 (foto: envy – Dario Mikulek)

Vrhunska atmosfera nastavila se uz dvojac iz grupe Dalmatino, te iza njih i uz Tončija Huljića i Madre Badessu, a Tonči se odmah našalio:  “Meni su organizatori skrenuli pažnju da više pričam, a manje pjevam”.

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

 

Fusion 2022 (foto: envy - Damira Kalajžić)

Fusion 2022 (foto: envy – Damira Kalajžić)

Zoru je s publikom dočekala Jelena Rozga koja će ovaj nastup pamtiti i kao prvi u životu koji je započela u četiri sata ujutro. U svom gradu, sa svojom publikom, podijelila je ekskluzivnu vijest: “Vjerojatno ste već čuli da moja koncertna turneja počinje u Zagrebu 17. prosinca, a 11. veljače 2023. ponavljamo Spaladium arenu. Znate što smo mi već zajedno napravili u Spaladium areni – ludilo. Bit će tako i ovaj put, dođite!”

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

Fusion 2022 (foto: Zvonimir Barisin)

 

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]