Neno Belan za narodni obradio Juru Stublića: “Te pjesme su vječne!”

Piše: - 26/02/2021

Kako karijeru dugu skoro 40 godina “ugurati” u polusatni Living Room Acoustic narodnog, pokazao je Neno Belan 

Đavoli, odrastanje u Splitu, život na tri adrese i glazbeni rast – sve to prošli su s njim Tomislav i Gina u prvoj emisiji nakon zimske stanke.  

“Pamtim toliko toga da bi ti trebalo jedno 17 emisija. Split je moj rodni grad, tamo sam odrastao, školovao se i tamo mi je obitelj. Tamo sam počeo profesionalnu karijeru s grupom Đavoli 80-ih godina. To je grad koji mi je uvijek u srcu.”, kaže Belan kad ga se pita što pamti kad je u pitanju početak karijere i odrastanje u rodnom Splitu s imenima poput Dvornika, Marijana Bana, Gibonnija…  

Život na tri adrese u Splitu, Rijeci i Zagrebu ne bi mijenjao ni za što: Pitaju me jesam li Zagrepčanin, Riječanin, Splićanin… Toni Kukoč je Splićanin koji živi u Chicagu. Ja sam Splićanin koji živi u Rijeci. Rijeka me fenomenalno prihvatila. Mislim da čovjek sreću nalazi u glavi. Svaki od tih gradova ima svoju ljepotu, svoje draži, čari, specifičnosti… Doista uživam u svim tim gradovima. 

Na narodnom i narodni TV-u mogli smo čuti njegove najveće hitove u akustičnoj izvedbi. ‘Rijeka snova’, ‘Oceani ljubavi’ i ‘Ulicama grada’ dobile su novi aranžman uz tamburicu i kontrabas, a isto se dogodilo i s pjesmom Doći ću ti u snovima’ Jure Stublića. Upravo tu pjesmu Neno je odabrao kao obradu za Living Room Acoustic 

“Juru Stublića obožavam. On mi je jedan od najdražih domaćih kantautora ikad. On ima dosta sličan senzibilitet mom. Njegove pjesme tematiziraju ljubav na sličan način kao moje, onako romantično i nostalgično. Volim i njegov glas, a nema ga previše zadnjih 20-ak godina. Njegove pjesme nikad neće umrijeti.” 

Ovo je bila jedna od rijetkih prilika da je Belan, kao i ostatak glazbenika, napokon zasvirao na nekoj pozornici, a upravo to mu najviše nedostaje: Jedva čekam da se sve otvori, da razvalimo na koncertima. Obožavam biti na bini i pred svojom publikom koja voli ono što ja radim i koja mi daje tu povratnu energiju. Dosta sam u studiju i snimam, sve to volim, ali koncert je koncert. To je nešto neponovljivo.  

Living Room Acoustic prati svaki drugi četvrtak u 18:15 na narodnom i narodni TV-u (A1 – kanal 506; Max TV – kanal 611; ISKON – kanal 511).

Kroz emisiju te vode Tomislav Cvetković i Gina Damjanović.

(foto: narodni)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]