Nela za 360 zavrtjela ‘Melodramu’

Piše: - 26/02/2021

Nela nam se predstavila u izdanju, u kakvom je dosad nismo vidjeli i čuli. Izvela je svoju ‘Melodramu’, uz pratnju Dominika Lučića na klavijaturama, u Performer Point VR SESSIONS.

O čemu se zapravo radi?
Za uživanje u glazbi izvođača koje volimo, sada su nam potrebne samo slušalice (i VR naočale, ali nije neophodno) i u trenutku se možemo naći u studiju mladog glazbenika (Igora Drvenkara), sjediti pokraj pjevača i izvođača i slušati njihove izvedbe s dojmom kao da smo i mi u prostoriji s njima.
Svirka se snima kamerom u 360 stupnjeva, zvuk se kalibrira s videom tako da i on dobije prostornu formu od 360. Dakle, kad gledamo video i okrećemo mobitel, ono u što gledamo to i čujemo, a da bi taj doživljaj bio potpun potrebne su nam slušalice. Pokušaj!

 

Da bi dobio baš potpuni doživljaj, bilo bi dobro imati VR naočale i obavezno slušalice. Platforme poput Facebooka i Youtube-a podržavaju ovakve formate videa. Kada se objavi ovakav video, u donjem kutu postoji mala ikonica naočala, možeš staviti VR naočale ukoliko želiš, no možeš gledati i bez njih, aplikacije te već same po sebi navode kako da konzumiraš VR.

Uz objavu ‘Melodrame’ Performer Point VR SESSIONS-u, Nela je na svojem Facebook profilu dala uputu svim svojim fanovima: ‘Osim videa kojeg pomoću mobitela okrećeš kako god želiš, ne zaboravite staviti i slušalice jer ono u što gledaš, to i čuješ. 360 video i Spatial audio daju ti mogućnost da sam biraš što u videu želiš gledati i slušati.’

(Foto: Official Facebook)

 

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]