Kristina Kuzmić: “Oliver Dragojević, Grašo, Gibonni… To se kod mene sluša cijeli dan”

Piše: - 05/07/2019

Petak, Pravi dan, Tatjana Jurić priznaje da joj je dosta ovog tjedna i jedva čeka da se uputi prema moru. A onda nam u studio uđe gošća i energija se naočigled mijenja… Tako na ljude djeluje Kristina Kuzmić koja je iz Zagreba, preko Osijeka, završila u Los Angelesu. A od konobarice preko vlastitog kulinarskog showa na TV mreži Oprah Winfrey došla je do toga da je inspiracija mnogima putem svog Youtube vloga, Instagrama i Facebooka.

“Čudno je, iako živim u Americi već dvadeset i pet godina, kad dođem u Hrvatsku nekako se osjećam – doma. Ovdje mi je najljepše; još uvijek.” –  kaže Kristina, majka troje djece koja putem videa milijunima prenosi svoje roditeljsko iskustvo. Često se na tim videima može vidjeti kako pleše uz najbolju domaću glazbu pa je Tatjani otkrila kako se osjeća kad čuje; recimo Olivera.

“Divno, ja zapravo najviše hrvatsku glazbu slušam u Americi. Oliver Dragojević, Petar Grašo, Tajči, Gibonni, to se sve kod mene cijeli dan sluša…”


Kristina je bila rastavljena, samohrana majka dvoje djece koja se prehranjivala kao konobarica kada ju je legendarna Oprah Winfrey odabrala između 20 tisuća kandidata i dala joj vlastiti kulinarski show. A nakon nekog vremena odustala je od tog posla iz snova. Zašto?

“Morala sam biti savršena, u savršenoj kuhinji, sve je bilo divno, krasno i ….fake. I razmišljala sam o sebi;  kako sam se osjećala kad sam bila u lošoj fazi, rastavljena s dvoje djece… Ako netko takav to gleda ništa ne može dobiti  samo će se osjećati još lošije… I onda sam odlučila kako trebam sama snimati video koji je malo više ‘real’. Ja želim pričati o lošim danima, o svojim pogreškama. I onda je sve buknulo….”

Buknulo je do toga da danas Kristina ima svoj Youtube kanal, 2,5 milijuna pratitelja na Facebooku  i pola milijuna na Instagramu. Je li publiku “kupila” upravo svojim iskrenim pristupom zanimalo je Tatjanu…

“Ja mislim da se mi stalno uspoređujemo, danas još više. Stalno netko ima nešto bolje. I tako, kad ja pokažem da imam loš dan ili da mi je kuća u neredu ili da mi se dijete ne ponaša kako bih ja to željela, mislim da na to svi gledaju kao da mogu disati – i svjesni su znači: nisam ja jedina…”

I za kraj poruka svim ženama i svim roditeljima:

“Mislim da se mi previše kritiziramo, uvijek gledamo što ne znam, što ne mogu, što nisam… I na kraju dana ne možemo zaspati jer samo mislimo na loše. Ako stvarno misliš na sve što si obavila u tom danu, i sve što jesi i sve što možeš i koliko voliš svoju obitelj i koliko te trebaju; onda ćeš nekako lakše spavati i uživati u životu.”

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]