Krenula osma runda Za naše male genijalce!

Piše: - 13/09/2021

Već osmi put za redom, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Akcija ‘Za naše male genijalce’ u kojoj će se i ove godine donirati 100 novih računala već je krenula i traje do 6. listopada.

Na ovogodišnji Natječaj za akciju Za naše male genijalce mogu se prijaviti sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj do 6. listopada 2021. godine. Potrebno je ispuniti online obrazac na stranici genijalci.hep.hr i snimiti video kojim će predstaviti svoju školu i kraj iz kojeg dolaze i pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. Pri odabiru škola naglasak će se staviti na one škole koje nemaju niti jedno računalo, koje imaju velik broj učenika po računalu, ili se nalaze na području od posebne državne skrbi. Nakon provedenog natječaja, HEP će školama donirati ukupno 100 novih računala, u vrijednosti od oko pola milijuna kuna.

Do sad je provedeno sedam akcija, tijekom kojih je HEP osigurao donacije 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,75 milijuna kuna.

 

 

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]