Hladno pivo slavi 30 godina u zagrebačkom Domu sportova

Piše: - 22/02/2018

30 godina karijere, osam albuma i više od sto pjesama… Tako ukratko izgleda karijera Hladnog piva. Bilo je tu i nagrada, velikih i malih koncerata, a zajednički nazivnik svemu tome je publika. I mlađi i stariji, nema onih koji ne znaju stihove legendarnih pjesama kao što su ‘Pjevajte nešto ljubavno’, ‘Ne volim te’, ‘Roštilj’, ‘Zimmer Frei’, ‘Konobar’… Ok, negdje moramo stati jer s ovim nabrajanjem možemo unedogled.

Hladno pivo je bend koji svojim tekstovima nasmijava, ali i kritizira društvo. Tu kritiku najbolje oslikava album ‘Šamar’, kojim su se uključili u kampanju protiv nasilja nad ženama. Zbog tog aktivizma uslijedila je i jedna neglazbena nagrada. Hrvatski helsinški odbor 2003. godine dodijelio im je priznanje za zaštitu i promicanje ljudskih prava u medijima.

Iako su kroz godine mijenjali zvuk te su se od žestokog punka okrenuli malo “nježnijem” rocku, tekstovi i poruke koje ih prate ostali su isti. Mile Kekin jednom prilikom za Narodni je rekao kako su im uzori bili Psihomodo Pop, Azra, Bijelo Dugme te The Ramones, koji su ih, kako kaže, “naučili kako napraviti brze i melodične pjesme koje nemaju previše filozofije, već idu “drito” u glavu”.

S obzirom da se velika obljetnica bliži, Mile i dečki počastili su svoje slušatelje novom verzijom pjesme ‘Soundtrack za život’, na kojoj ovoga puta gostuje Josipa Lisac.

Hladno pivo bend je koji se može pohvaliti publikom i izvan granica Hrvatske pa su tako, osim koncerata po regiji, prošli i države poput Irske, Engleske, Poljske… Ukratko, gdje ima Hrvata, ima i obožavatelja benda.

Mile, Zoki, Šoki, Deda i Suba definitivno znaju koliko je to posebna brojka i koliko je važno proslaviti je u pravom stilu. Govorimo o koncertima, naravno. 30 godina teško je sažeti u nekoliko sati pa su dečki to odlučili rastegnuti na dva dana u Zagrebu. Plan je 2. i 3. ožujka u Domu sportova odsvirati više od 70 pjesama povezanih u smislenu priču. Onaj tko odluči doći na prvi koncert, ‘Old School’, moći će čuti (pra)stare hitove, nešto žešću svirku i povratak u prošlost. Oni drugi, koji su odlučili kupiti ulaznicu za drugi koncert uživat će u ‘Greatest Hits’ koncertu. Mile i ostatak proći će najveće i najpoznatije pjesme pjesme nastale od 1988. do danas. Koliko ih publika voli, dokazuje i informacija kako je drugi koncert već rasprodan, a i prvog čeka ista sudbina. Ako planiraš ići, ustani odmah jer bi mogao ostati bez ulaznica. Cijena je 90 kuna.

Osim duplog slavljeničkog koncerta u Zagrebu, Hladno Pivo još možeš uloviti 10. ožujka u Dubrovniku i 16. ožujka u Zadru.

(foto: Hladno Pivo Official/Facebook)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]