HEP odabrao nove male genijalce i donirao 100 računala!

Piše: - 24/10/2019

Hrvatska elektroprivreda i ove je godine u okviru akcije Za naše male genijalce – runda šesta, podijelila 100 računala i to u 29 osnovnih škola.

Računala u vrijednosti od pola milijuna kuna trebala bi učenicima škola osigurati razvoj informacijske pismenosti, a sretni dobitnici su: OŠ Vugrovec-Kašina iz Kašine, OŠ Braće Seljan iz Karlovca, OŠ Tina Ujevića iz Zagreba, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja, OŠ Kralja Tomislava iz Našica, OŠ Braće Radića iz Pakraca, OŠ Novska iz Novske, Katolička OŠ Novska iz Novske, OŠ Josip Vergilij Perić iz Imotskog, OŠ Dr. fra Karlo Balić iz Šestanovca, OŠ Voćin iz Voćina, OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, OŠ Ivana Kozarca iz Županje, OŠ Braća Ribar iz Posedarja; slijede područne škole: PŠ Šandrovac (OŠ Veliko Trojstvo) iz Šandrovca, PŠ Starigrad (OŠ Braća Radić), PŠ Koprivnički Ivanec (OŠ Koprivnički Ivanec) iz Koprivnice, PŠ Drenovica i PŠ Crnec (OŠ Ferdinandovac) iz Novog Virja, PŠ Grabarje (OŠ Zdenka Turkovića) iz Kutjeva, PŠ Vrbnik (OŠ F.K. Frankopan) iz Vrbnika, PŠ Blizna (OŠ Ivan Duknović) iz Blizne Donje, PŠ Kučiće (OŠ Josip Pupačić) iz Omiša, PŠ Gata (OŠ 1. listopada 1942.) iz Čišle, PŠ Sv. Jana (OŠ Ljubo Babić) iz Gorice Svetojanske te centri za odgoj i obrazovanje: Centar za autizam iz Zagreba, CZOO iz Čakovca, CZOO Juraj Bonači iz Splita i Odjel za učenike s teškoćama u razvoju (OŠ Đurđevac) iz Đurđevca.

Računala su donirana školama s njihovim nedostatnim brojem u odnosu na broj učenika, odnosno školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom. Na taj način, HEP je u pet proteklih godina, osigurao donacije od čak 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske s ukupnom vrijednošću dosad donirane informatičke opreme u iznosu od gotovo 1.250.000 kuna.

HEP čestita svim dobitnicima na kreativnim i motivirajućim video uradcima koje može pogledati na stranicama HEP-a.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]