Boris Novković za Narodni: “Vidi što sam ti uradio od pjesme, tata”

Piše: - 04/05/2018

Boris Novković spreman je za veliki koncert u Zagrebu. Visoka glazbena produkcija, gosti i poseban light show ukratko su ono što čeka sve koji 14. svibnja dođu u dvoranu Vatroslav Lisinski.

“Zabijamo zadnji čavao u našem radu, svaki dan se s bendom nalazim na probama, dosta radimo. Scenografiju smo isto tako završili, imat ćemo sjajan light show i visoku produkciju za naše standarde i za Lisinski, tako da ćemo dati sve od sebe da to vizualno i glazbeno dobije jedan dobar identitet.”, rekao je pjevač za Narodni te usput otkrio neke konkretne detalje koncerta.

Jedan dio koncerta bit će posvećen Borisovom ocu, skladatelju Đorđu Novkoviću. Boris se sa svojim timom potrudio napraviti novi aranžman za neke od njegovih pjesama…

“Ono što je zanimljivo je da taj obol ovoga puta dajem ja, nisam pozvao originalne izvođače koji su pjevali njegove pjesme. Dajemo ga ja i moji gosti, bit će zanimljivo. Ja to zovem pod geslom “Vidi što sam ti uradio od pjesme, tata”. Potpuno smo promijenili koncepciju tih pjesama koje su bile u nekakvom zabavnjačkom melosu, sad smo ih stavili u jedan pop rock aranžman.”, kaže Boris i dodaje kako će cijelom koncertu posebnu priču dati i gosti.

A jedna od njih je Mia Dimšić, s kojom će pjevač izvesti neke svoje i njezine pjesme. Za kolegicu ima samo riječi hvale.

“Mia je za mene, što se tiče našeg glazbenog svijeta, jedno veliko osvježenje. Uvijek sam govorio kako je našoj glazbenoj sceni potrebna jedna cura s gitarom, koja je i kantautor i koja piše pjesme te svira gitaru na stageu.”

Osim posebnog dijela koncerta koji će posvetiti ocu, Boris će s publikom “proštetati” kroz svoju 30 godina dugu karijeru. Bit će tu poznatih klasika, ali i novih balada kao što su ‘Čista ljubav’ i novi singl ‘Moskva’.

“Opisao bih je kao jednu vrlo egzotičnu ljubavnu pjesmu koja ima jedne vrlo lijepe metafore i dočarava atmosferu daleke Moskve. Ja nisam, recimo, nikad bio, ali uvijek budi znatiželju i mislim da je u jednom dobrom spoju te metafore i ljubavne priče dala jednu specijalnu atmosferu te prenijela energiju na ljude i na mene, na kraju krajeva.”

Ulaznice za koncert se mogu kupiti po cijeni od 120, 140 i 160 kuna.

(foto: Youtube screenshot)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]