Vikend zona

sub-ned (08-16h)

Raspored emitiranja

Subota 08:00 16:00
Nedjelja 08:00 16:00

Ivana Plechinger & Duje Miliša

Tagirano kao:
#onokad zamiriše prva vikend jutarnja kava s Ivanom

#onokad si tulumario pa ti zamiriše prva vikend kava s Dujom poslijepodne

#onokad ti treba malo Ivanine pozitive

#onokad te zanima gdje otići za vikend, a Duje je u svakom dijelu Hrvatske

#onokad je najbolji izlet za vikend slušanje najbolje domaće glazbe

Ivana Plechinger

Ivana Plechinger: žena, majka, kraljica, radijska voditeljica, glazbenica, spisateljica, you tuberica, na facebooku previše vremena provoditeljica, u zadnje vrijeme kuhinjo izbjegavateljica, zbog toga mužo-zabrinjavateljica. Rodila se davne (no dobro nećemo valjda o godinama) tisuću devetsto i neke, (ma nitko joj ne bi dao te godine) u Zagrebu.

Kao vrlo glasnoj bebi roditelji su joj odmah “tutnuli” mikrofon u nejake ručice umjesto dude. Vrištala je još i jače! Da bi se tu neprestanu vrisku upregnulo u nešto korisno, od malih nogu glasna je bila u svim zborovima i tamburaškim orkestrima u Našicama (da preselili su se – u Slavoniji je ljepše odrastati), nakon toga u zborovima Muzičke akademije u Zagrebu (da preselila se opet, u Zagrebu je ljepše studirati glazbu kad lijepo slavonski odrasteš).

S devetnaest se čudom čudi kad se njenom vrisku uz pjesmu Mala ptica nebeska pridružila čitava zemlja. Tad je HTV zove da svoju glasnost razglasi u legendarnoj emisiji Hugo, zatim i na RTLu, a danas je s ponosom glasna svaki vikend na Narodnom.

S godinama svoju glasnost preselila je na papir, i sad konačno u tišini možeš čitati njen bestseler “Ono što ostaje, uvijek ljubav je”. U knjizi će te sve dok u njoj ima glasa, uvjeravati koliko je divan život i koliko je važno u njemu uživati uvijek -tiho ili glasno, nije važno, sve dok u tebi svira najglasnija glazba tvog veselja. Njen je kredo: “Ništa mi neće ovi dan pokvarit”. Urla ga iz petnih žila svaki dan.

 

Duje Miliša

Duje je lik kojemu će pasti na pamet da ode do rodnog Zadra iz Zagreba na biciklu. I onda će to i napraviti. Sve ga zanima. On bi bio tvoj fotograf, tvoj snimatelj, režiser, tvoj community manager, tvoj brand manager, tvoj DJ… Svime time bavi se na Narodnom. I kao da to nije dovoljno, čovjek piše pjesme, glazbu i onda još i pjeva.

I na kraju, Duje je još uvijek student fotografije na Akademiji Dramske Umjetnosti u Zagrebu. Snima, fotografira i kreira pa valjda otkad je “prohoda”, a 2011. započinje i njegova radijska priča – prvo na malim lokalnim postajama u Zadru, a ubrzo i na najslušanijem radiju u HR. A tek su mu 23!


Pročitaj više

Current track

Title

Artist