Ivana Plechinger

Ivana Plechinger: žena, majka, kraljica, radijska voditeljica, glazbenica, spisateljica, you tuberica, na facebooku previše vremena provoditeljica, u zadnje vrijeme kuhinjo izbjegavateljica, zbog toga mužo-zabrinjavateljica. Rodila se davne (no dobro nećemo valjda o godinama) tisuću devetsto i neke, (ma nitko joj ne bi dao te godine) u Zagrebu.

Kao vrlo glasnoj bebi roditelji su joj odmah “tutnuli” mikrofon u nejake ručice umjesto dude. Vrištala je još i jače! Da bi se tu neprestanu vrisku upregnulo u nešto korisno, od malih nogu glasna je bila u svim zborovima i tamburaškim orkestrima u Našicama (da preselili su se – u Slavoniji je ljepše odrastati), nakon toga u zborovima Muzičke akademije u Zagrebu (da preselila se opet, u Zagrebu je ljepše studirati glazbu kad lijepo slavonski odrasteš).

S devetnaest se čudom čudi kad se njenom vrisku uz pjesmu Mala ptica nebeska pridružila čitava zemlja. Tad je HTV zove da svoju glasnost razglasi u legendarnoj emisiji Hugo, zatim i na RTLu, a danas je s ponosom glasna svaki vikend na Narodnom.

S godinama svoju glasnost preselila je na papir, i sad konačno u tišini možeš čitati njen bestseler “Ono što ostaje, uvijek ljubav je“. U knjizi će te sve dok u njoj ima glasa, uvjeravati koliko je divan život i koliko je važno u njemu uživati uvijek -tiho ili glasno, nije važno, sve dok u tebi svira najglasnija glazba tvog veselja. Njen je kredo: “Ništa mi neće ovi dan pokvarit”. Urla ga iz petnih žila svaki dan.Current track

Title

Artist